בואו נודה באמת, בעלי עסקים בתחום הכושר חיים במרוץ מטורף בין אימונים, ניהול צוות, טיפול בלקוחות, גביית כספים ודאגה שהכל יזרום חלק. אבל רגע, גם לכם מגיע לקחת אוויר! אז איך אפשר לצאת לחופשה בראש שקט, בידיעה שהעסק שלכם לא רק שורד בלעדיכם, אלא ממשיך לתקתק?
המדריך המלא לחופשה מהסרטים ב-8 שלבים (ובלי דאגות מיותרות).
חופשה זה לא מותרות, זה הכרחי. זה הזמן שלכם להיטען מחדש, לחזור עם רעיונות חדשים, מוטיבציה בשמיים ורצון עז להמשיך ולהצליח. ונחשו מה? העסק שלכם יסתדר גם בלעדיכם (לפחות לכמה ימים).
הצ'ק ליסט המנצח לחופשה בראש שקט
שלב 1: תזמון זה הכל
תכננו את החופשה שלכם לתקופה שבה העסק פחות עמוס, או שיש לכם צוות חזק שיכול להתמודד עם העומס בזמן היעדרות שלכם.
שלב 2: בחירת מחליפים
אל תתפשרו על זה! תנו את המושכות למישהו שאתם סומכים עליו בעיניים עצומות. מישהו שמכיר את העסק שלכם מבפנים ומבחוץ, שיודע איך לנהל את הצוות, לטפל בלקוחות ולהתמודד עם כל אתגר שיצוץ בדרך. אם העסק שלכם יושב בעיקר עליכם, אז תצטרכו להכשיר מישהו שיוכל לעשות בדיוק את הדברים שאתם עושים. במידה ויש לכם צוות, תדאגו שמישהו יהיה אחראי שכל המחלקות בעסק ידפקו כמו שעון (צוות משרד / מכירות / שיווק / אימונים / שימור לקוחות וכו').
שלב 3: נהלים זה שם המשחק
לפני שאתם עולים למטוס, תדאגו שיהיו נהלים ברורים כתובים לכל סיטואציה אפשרית בעסק. לי זה ברור שאם אני מעיר אתכם באמצע הלילה על כל אתגר בעסק, אתם בטח תוכלו לשלוף לי מיידית את התשובה. כשזה מגיע למחליפים, הם יצטרכו משהו מסודר ששופך את הידע שלכם לחוברת אחת הכוללת את כל נהלי הסטודיו החל מביטולים, הקפאות, ניהול שיעורים, טיפול בתלונות לקוחות, התמודדות עם מצבי חירום – הכל! ככל שהנהלים יהיו יותר מפורטים, ככה יהיה לכם יותר שקט נפשי. הכינו מדריך מקיף: צרו מדריך אחד הכולל את כל הנהלים שיהיה זמין ונגיש לכל חברי הצוות.
שלב 4: אוטומציה, אוטומציה, אוטומציה
לפני שאתם יוצאים, בדקו אילו משימות ניתן להפוך לאוטומטיות: שליחת תזכורות לשיעורים, גבייה של תשלומים, שליחת סמס מדרבן ללקוחות וכו'.
זה יקל על הצוות שלכם ויבטיח שהעסק ימשיך לתפקד כמו שצריך.
שלב 5: תקשורת פתוחה עם הצוות
תדאגו שהצוות שלכם יודע בדיוק מה מצופה ממנו בזמן שאתם נהנים מהחיים. תהיו זמינים לשאלות (במידת הצורך), אבל תנו להם את החופש לפעול באופן עצמאי. אחרי הכל, אתם רוצים צוות שיכול לנהל את העסק גם בלעדיכם, נכון?
שלב 6: אל תיעלמו פתאום!
אם אתם מעבירים אימונים אצלכם בסטודיו או יש לכם קשר ישיר לאורך השבוע עם לקוחות אז תדאגו להודיע להם מראש שאתם יוצאים לחופשה, מי יהיה האדם שאחראי במקומכם ואיך אפשר ליצור איתו קשר. זה ימנע בלבול ויבטיח שהלקוחות ירגישו מטופלים ומסופקים.
שלב 7: להתנתק באמת
כן, זה קשה. אבל נסו להתנתק מהעבודה כמה שיותר. תנו לעצמכם את הזמן לנוח, להירגע ולהיטען מחדש. הגדירו זמנים לבדיקת מיילים והודעות והשתמשו בהודעת "מחוץ למשרד". זה יעשה לכם (ולעסק שלכם) רק טוב.
שלב 8: רשימת המטלות ליום שאחרי
כשאתם חוזרים מחופשה, אתם עלולים לחזור להר של הודעות ומשימות בהם צריך לטפל במיידית. בשביל שלא תישאבו רק אל השוטף, הכינו מראש רשימת מטלות שאתם חייבים לטפל בהן ביום הראשון שלכם בחזרה, הגדירו תיעדוף כדי שגם החזרה שלכם תהיה עם נחיתה רכה ובצורה מסודרת ויעילה.
למה חשוב שהעסק ימשיך לתקתק גם כשאתם לא שם?
בשביל המוניטין: עסק שממשיך לתפקד בצורה חלקה גם בזמן שאתם בחופשה, משדר מקצועיות, אמינות ויציבות. אני מכיר לא מעט עסקים שסוגרים למשך שבוע את העסק שלהם בקיץ רק בגלל כל הכאב ראש בהכנה מסביב. אני נגד זה. זה חלק מהאמינות והיציבות של העסק.
בשביל הכיס: הפסקת פעילות, גם אם זמנית, עלולה לפגוע בכיס. עסק שממשיך לפעול כרגיל מבטיח המשך תזרים הכנסה. לא מדובר כאן רק בהכנסות של שבוע (זוהי הסתכלות צרה), עצם זה שסגרתם עסק לשבוע, נותן לגיטימיות ללקוחות שלכם לעשות לכם את זה גם, בין אם מדובר בעצירת המנוי שבועיים קודם לכן ולמשך חודשיים. הכל לגיטימי כשאתם פותחים את הפתח לכך.
בשביל הצוות: זה נחלק לשניים- הדבר הראשון הוא שהצוות מתמודד עם אתגרים גם בזמן שאתם בחופשה ובכך הוא מרגיש מועצם, אחראי ומסוגל. הדבר השני הוא שלא עצרתם לצוות שלכם את הפרנסה / ההכנסות / האימונים שלהם. זה מוערך בפני עצמו.
אז לכו, תארזו מזוודות, תתנתקו ותחזרו עם אנרגיות מחודשות! החופשה שלכם מחכה לכם, והעסק שלכם? הוא בידיים טובות.
יש לכם שאלה? צריכים עזרה עם העסק שלכם?
לקבלת פרטים על שיווק דיגיטלי לעסקים בתחומי הכושר והספורט
להצטרפות לקבוצה הסגורה שלי בווטסאפ למאמנים ובעלי עסקים בתחום הכושר
Comments