סטודיו ׳Lumin fitness' שמכנה את עצמו "סטודיו הכושר החכם בעולם" הפך את הקירות המשעממים למסכים, ומשתמש בבינה מלאכותית כמאמן האישי שלכם לאורך כל האימון.
עד פה נשמע מסקרן...בואו נרד לעובי הקורה ונחקור לא רק את הטכנולוגיה, אלא את העתיד של עולם הכושר, והאם הוא בכלל צריך את זה.
איך זה עובד בפועל?
טכנולוגיית חיישנים עוקבת אחר כל תנועה פיזית של כל לקוח בתוך החלל, בשילוב של אפליקציה, הסטודיו מבצע צ'ק-אין אוטומטי למתאמנים, מכוון אותם לתרגיל הבא שלהם, מעביר אותם תחנה, מכוון ומדרבן אותם לאורך האימון.
כיועץ בעולמות הכושר והספורט עם ניסיון בהקמה של מאות מועדוני כושר ומועדוני ספורט בישראל, אני חייב להודות שהקונספט של לומן מעניין. אבל עלו לי הרבה שאלות, הרבה תהיות של בעד ונגד, כי אחרי הכל השילוב של טכנולוגיה מתקדמת, בינה מלאכותית, אלמנטים של גיימיפיקציה וחוויה רב-חושית הוא ללא ספק חדשני ומסקרן.
יחד עם זאת, האם הייתי מביא את זה לארץ?
שאלה מעניינת. ההצלחה של לומן בארץ או בעולם תלויה במספר גורמים ואני חושב שכל בעל עסק בתחום הכושר יכול ללמוד משהו מהכתבה הבאה. אז ככה, יש להם סניף ראשון בטקסס, סניף שני בדרך, והם מוכרים בימים אלה זכיינות לקונספט, מה שיהיה מאוד מעניין לעקוב איך זה יתפתח משם ועד כמה זה יצליח.
מכיוון שזה מאוד חדש, אז ישבתי, ניתחתי, למדתי וכתבתי כמה יתרונות מרכזיים, חסרונות וגם כמה אתגרים, וחבל לי שאשמור רק לעצמי, אז משתף יחד אתכם:
אז מה היתרונות?
1. חוויה ייחודית - לומן מציעה חוויה שונה לחלוטין מאימונים מסורתיים, היא מושכת קהל חדש ומייצרת בידול משמעותי. האימון הופך לחוויה אינטראקטיבית וסוחפת וזה בהחלט משהו שונה מכל מה שהכרנו עד היום.
2. פרסונליזציה - אנחנו בתקופה בה אנחנו רואים איך המגמה בענף הכושר היא ׳כמה שיותר אישי׳. מועדוני כושר מזמן הבינו שהבעיה האמיתית נעוצה בשימור המתאמנים לאורך זמן, אבל יחד עם זאת אנחנו רואים אחוזי שימור גבוהים יותר במקומות ששמים דגש יותר על ׳בוטיק׳ ויחס אישי. השימוש בבינה מלאכותית במערכת של לומן מאפשר התאמה אישית אופטימלית לכל מתאמן.
3. גיימיפיקציה - משחוק (Gamification) זו לא סתם מילה טרנדית. זה כלי רב עוצמה שיכול להפוך משימות מייגעות לחוויות מרתקות, בין אם מדובר באימון כושר, אפליקציות ללימודים, או אפילו ממשקי עבודה.
אפליקציות כמו Nike Run Club ו- Strava, ואפל משתמשות במשחוק כדי לעודד אנשים לרוץ יותר, נותנות אתגרים שבועיים, תגים על הישגים ואפשרות להשוות תוצאות עם חברים.
4. מעקב התקדמות - כאיש של מספרים ונתונים, אנליסט נתונים ומאמן כושר אישי בעברי, אין כיף יותר מלראות ניתוח מתקדם של נתונים שמאפשר מעקב מדויק אחר ההתקדמות של כל אחד מהלקוחות ולהגביר אצלם את המוטיבציה והמחויבות.
לא הכל מושלם. עכשיו בואו נעבור לאתגרים שיש עם הטכנולוגיה של לומן:
1. מחיר - טכנולוגיה מתקדמת כרוכה בעלויות גבוהות, מה שיכול להוות חסם כניסה. לא כל מועדון כושר או סטודיו יוכל להרשות לעצמו את ההשקעה הראשונית הגבוהה.
2. חינוך שוק - האם הקהל מוכן לאמץ טכנולוגיה כזו באימונים? ייתכן שיהיה צורך בהשקעה משמעותית בשיווק ובחינוך שוק,פ כדי לשכנע את הקהל ביתרונות של לומן.
3. תחזוקה ותקלות - תפעול ותחזוקה של טכנולוגיה מורכבת דורשים מומחיות ויכולים להיות יקרים. האם יש מספיק טכנאים שיוכלו לתת שירות לתקלות מסכים / תוכנה מבלי שנצטרך להשבית את המקום ליום או יומיים? ומה המחיר של זה? ובאיזה תדירות תקלות כאלה קורות?
4. עקומת למידה - הסתגלות לממשק הטכנולוגי עשויה להיות מאתגרת עבור חלק מהמתאמנים. חשוב לוודא שהמערכת תהיה ידידותית ואינטואיטיבית לשימוש עבור כל הגילאים ורמות המיומנות הטכנולוגית.
יש יתרונות, יש חסרונות, יש אתגרים ויש הרבה שאלות. אין ספק שהטכנולוגיה פותחת בפנינו עולם חדש של אפשרויות באימוני כושר, אבל האם היא יכולה להחליף לחלוטין את האינטראקציה האנושית? אני מאמין ששילוב נכון בין טכנולוגיה מתקדמת להדרכה אישית ממאמן אנושי הוא המתכון המנצח, אבל ימים יגידו איך עולם הכושר יראה בעתיד. אמשיך לעקוב ולעדכן.
יש לכם שאלה? צריכים עזרה עם העסק שלכם?
לקבלת פרטים על שיווק דיגיטלי לעסקים בתחומי הכושר והספורט
להצטרפות לקבוצה הסגורה שלי בווטסאפ למאמנים ובעלי עסקים בתחום הכושר
Comments