top of page
מגזין עסקים בכושר
תמונת הסופר/תשי אלנקרי

סטודיואים: 5 סיבות לצמיחה צפויה של 59% עד 2029!


צמיחת הסטודיואים


בעולם הכושר, מגמת הסטודיואים הבוטיקים ממשיכה לפרוח. אם בשנת 2023, שוק הסטודיואים העולמי נאמד ב-34.35 מיליארד דולר, עד 2029 הוא צפוי להגיע ל-54.81 מיליארד - צמיחה של 59%!


כיום פועלים בישראל 3000 מרכזי כושר במסגרות השונות (חדרי כושר / קאנטרי קלאב / סטודיואים) כאשר ישנן הערכות כי מספר הסטודיואים הפעילים בישראל עומד על 1800.



בנוגע להתפלגות הגיאוגרפית: 43% מהמקומות הינם באזור המרכז, 20% בצפון, 16% בשרון, 14% בדרום ו־7% בירושלים והסביבה.



מה הופך את הסטודיואים לכל כך פופולריים? 5 מנועים עיקריים לצמיחה:


סטודיו


1. דור ה-Z הוא מנוע צמיחה מרכזי


דור Z הידוע כ"דור האקטיבי", הוא הכוח המניע מאחורי פריחתם של סטודיואים בוטיק לכושר. 66% מהם פעילים גופנית, ו-73% כבר מנויים בסטודיו או מכון כושר. הם מחפשים חוויה אינטימית ומותאמת אישית, קהילה תומכת ואווירה מעוצבת. מודעים לחשיבות הבריאות הגופנית והנפשית, וכדור העתיד הם מוכנים להשקיע בבריאות שלהם וליהנות מכל היתרונות שמציעים הסטודיואים.


**דור ה-Z כולל את אלה שנולדו בין אמצע שנות ה-90 לאמצע שנות ה-2000.



2. חוויה אישית ומותאמת


מההיכרות האישית שלי נתחיל מזה שכל סטודיו, מקטן לגדול מציע חוויה אינטימית יותר לעומת מקומות גדולים או המוניים, חוויה מותאמת בדיוק לצרכים ולהעדפות האישיות של הלקוחות. בסטודיואים אי אפשר למצוא מישהו שיבנה לך תכנית אימון גנרית, אלא תמיד זה יכלול קונספט של אימונים ייחודיים, קבוצות קטנות (לרוב), ציוד ייחודי ובהובלה של מאמנים שמתמחים בתחומים ספציפיים. ההתמחות הזו מאפשרת לסטודיואים להעניק יחס אישי ומקצועי יותר לכל מתאמן.



סטודיו לכושר


3. אווירה טובה: קהילה, נראות המקום ואבזור


תחושת הקהילתיות, האווירה, העיצוב והאבזור המתקדם בסטודיואים הם עוד סיבה לפופולאריות שלהם. נגמרו הימים בהם נכנסים למקום עם קירות לבנים וללא כל טאצ' עיצובי. הקהל היום מחפש את האווירה. בנוסף, הרשתות החברתיות מעלות את המודעות למגמה הצומחת של עולם הבריאות והכושר, ודור ה-Y וה-Z מודעים ומעריכים יותר מתמיד בנוגע לחשיבות הכושר הגופני והנפשי.



4. מגוון אימונים לכל אחד


אחת המגמות הבולטות שתרמו לעלייתם של סטודיואים הבוטיק היא ההתעצמות של טרנד הפילאטיס, הבר והיוגה. האימונים האלו שמתמקדים בחיזוק השרירים העמוקים, שיפור היציבה והגמישות, זוכים לפופולריות עצומה בכל העולם אצל מתאמנים המחפשים חוויה הוליסטית מעצימה. 



הסטודיואים של היום מציעים עולם שלם של אפשרויות אימון תחת קורת גג אחת, או במקומות ייעודיים שמתמקדים בסוג אימון ספציפי. תוכלו למצוא הכל, החל מסטודיואים המתמחים ביוגה או פילאטיס מכשירים, ועד סטודיואים לאימוני כוח, אימונים פונקציונליים, רכיבה, קרוספיט ואפילו אומנויות לחימה. המגוון הרחב מאפשר לכל אחד למצוא את הסטודיו והאימון שמתאימים לו בדיוק, בעוד שהסטודיואים הייעודיים מציעים התמקצעות ומקצועיות ברמה הגבוהה ביותר בתחום הספציפי שלהם.




5. הטכנולוגיה תעזור לצמיחה


חזרתי מתערוכת הכושר בפיבו בגרמניה לפני מספר חודשים, בנוסף לתערוכה גם ביקרתי בכמה מועדוני כושר ורשתות מובילות. התחזקה אצלי ההבנה שם עד כמה עולם הכושר והטכנולוגיה הולכים יד ביד, והקשר הזה רק ילך ויתחזק בשנים הקרובות. 



אני לגמרי צופה שעד 2026 רוב הסטודיואים יהיו מצוידים במסכים חכמים, מכשירים שיעקבו אחרי ההתקדמות שלנו ויתנו לנו משוב אישי, ואפילו בינה מלאכותית שתתאים את האימון בדיוק לצרכים שלנו. הדיגיטציה הזאת הולכת הולכת לשנות את כל מה שאנחנו מכירים ותעזור לענף להמשיך לצמוח.


יש לכם שאלה? צריכים עזרה עם העסק שלכם?






 לקבלת פרטים על שיווק דיגיטלי לעסקים בתחומי הכושר והספורט


להצטרפות לקבוצה הסגורה שלי בווטסאפ למאמנים ובעלי עסקים בתחום הכושר

Comments


bottom of page